×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sverige näst sämst på integration

2012-11-19, Tidningenvision.se

Bara Spanien är sämre på integration än Sverige visar en ny studie som jämfört 16 europeiska länder.

Sociologen och professorn Ryszard Szulkin vid Stockholms universitet har jämfört i vilken utsträckning personer som invandrat fått jobb i det nya landet under de tio första åren, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Sverige utmärker sig negativt i studien, arbetslösheten bland de invandrade ligger under de tio första åren på 23 procent för män och 27 procent för kvinnor. Bara Spanien har så hög arbetslöshet bland män och bara Frankrike bland kvinnor.

Efter 10 år kommer Sverige, enligt statistiken, ikapp övriga länder i studien och har då en arbetslöshet på kring 11 procent.

– En optimistisk syn på det hela är att det tar lång tid, men så småningom blir de allra flesta aktiva på arbetsmarknaden och hittar sin plats. Men att etableringstiden är för lång, säger Ryszard Szulkin till Ekot.

Studien är publicerad i institutet för framtidsstudiers tidskrift Framtider.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum