×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor omsättning på socialtjänsten

2012-11-20, Tidningenvision.se

Personalomsättningen på socialtjänsten i Örkelljunga är mycket hög och har lett till stora påfrestningar på personalen. Nu har sex fackförbund skrivit ett brev till arbetsgivaren.

Under de senaste månaderna har Tidningen Vision rapporterat om stor personalomsättning och oro bland personalen på socialförvaltningar runt om i landet.

Nu slår även facken i Örkelljunga kommun larm, skriver Helsingborgs Dagblad.

Under förra året slutade sex av 24 anställda på individ- och familjeomsorgen. I år har ytterligare sex anställda lämnat sina tjänster.

Enligt de sex fackförbunden är förvaltningen inne i en ond spiral där många slutar och de som är kvar måste lära upp de nya som är ovana. Dessutom är facken kritiska mot ledningen och organisationen. Enheten har också nyligen flyttat och bytt handläggningssystem.

Socialchef Jonas Jönsson säger till tidningen att han är medveten om personalomsättningen.

– Det låter inte bra, men det finns olika anledningar till att man har valt att lämna. Till exempel att man vill flytta med sin sambo, som det var i något fall. Det är svårt för oss arbetsgivare att påverka det. Jag har ingen känsla av att det är något som är fel.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum