×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Södertälje slopar socialassistenter

2012-11-14, Tidningenvision.se

Södertälje kommun vill göra sig av med tolv socialassistenter som arbetar med försörjnings­stöd. I stället vill man anställa hög­skoleutbildade socialsekreterare.

– Det kom som en chock, vi känner oss kränkta och sårade. Vi har kämpat på medan många socialsek­reterare har slutat på grund av den hårda arbetsbelastningen, säger socialassistenten Semira Abboud som har jobbat på enheten i elva år.

Liksom kollegerna jobbar Semira Abboud på delegation och har likvärdiga arbetsuppgifter som socialsekreterarna. Enheten har i flera år haft en mycket hög arbetsbelastning och stor personalomsättning.

– Vi har inte strävat efter att få de här uppgifterna, vissa har till och med blivit tvingade att jobba på delegation. Vi har gjort vårt bästa ut­ifrån förutsättningarna och har fått positiv feedback. Nu har vi plötsligt inte rätt kompetens, säger hon.

Socialassistenterna har betydligt lägre löner än socialsekreterarna. De har länge krävt högre löner eller att arbetsgivaren tar bort delegationen. Nu vill arbetsgivaren i stället ta bort hela yrkesgruppen.

– Vi behöver ha personal med kompetens att handleda och guida våra klienter och föra rättsprocesser när det behövs, säger resultatområdeschefen Eva Pedersen-Wallin.

– Det är nya krav och då behöver vi socialsekreterare.

Socialassistenterna fick chockbeskedet den 30 oktober. Målet är att de nya socialsekreterarna ska vara på plats 1 januari 2013.

Varför är det så bråttom?

– Vi har väldigt stort behov av en förändring, om det kommer plötsligt eller inte är en värderingsfråga, säger Eva Pedersen-Wallin.

Kan du se några andra arbetsuppgifter för socialassistenterna på din enhet?

– Nej tyvärr. Men vi jobbar väldigt nära personalavdelningen för att försöka hitta andra jobb.

Marcus Helm, Visions huvudskyddsombud, säger att facket försöker stoppa förslaget. Han har påpekat för arbetsgivaren att processen går för fort och det är fel att ta bort tjänsterna. I sista hand får Vision rikta in sig på att hjälpa medlemmarna till nya jobb i kommunen.

– Jag förstår om man vill höja kompetensen men då kan man göra det under ett eller två år, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum