×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänsten vill knacka dörr hos bidragstagare

2012-11-30, Tidningenvision.se

Växjö kommun har planer på att låta socialsekreterare knacka dörr hos nya bidragstagare. Metoden har provats i Solna kommun som sparat hundratusentals kronor på metoden.

–Vi kommer avdela två personer som jobbar med hembesök och vi kommer att utvärdera detta väldigt noga för att se vad utfallet blir utifrån både kvalitet och eventuella kostnader, säger förvaltningschefen Per Sandberg till Smålandsposten.

Socialtjänsten räknar med att både kunna spara pengar och höja kvaliteten med hembesöken. Metoden har prövats i Solna kommun i flera år. Enligt kommunen har bedrägeriförsök upptäckts och fusket minskat. 2009 räknade kommunen med att man sparade 430 000 kronor genom hembesöken skriver Smålandsposten. 

Justitieombudsmannen, JO, har tidigare riktat kritik mot liknande hembesök när kommunen hotat med att rätten till bidrag kunde påverkas om den sökande inte gick med på ett hembesök. Per Sandberg säger att Växjö kommun inte kommer att sätta upp några sådana villkor.

Förslaget om hembesök ska tas upp till diskussion bland politikerna i nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott i nästa vecka.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum