×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Små och långsamma framsteg för jämställdheten

2012-11-06, Tidningenvision.se

Jämställdheten mellan kvinnor och män förbättras, men det går långsamt och med små steg. Det visar en ny skrift från Statistiska centralbyrån, SCB.

Fickboken ”På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet 2012” visar hur vardagen ser ut för kvinnor och män i Sverige ur ett jämställdhetsperspektiv.

Den visar till exempel att männens uttag av föräldrapenning långsamt fortsätter att öka, men det är fortfarande kvinnorna som tar ut den överlägset största delen, 76 procent mot männens 24 procent.

Kvinnor har betydligt lägre lön. I de tio största yrkesgrupperna finns 1,5 miljoner anställda. I nio av dessa har män högre månadslön än kvinnor. Högst lön i yrkesgrupperna har män som är företagsekonomer, marknadsförare eller personaltjänstemän. Deras lön är i medeltal 45 400 kronor i månaden. Kvinnor i samma yrkesgrupp tjänar nästan 9 000 mindre. Alla löner är omräknade till heltidslöner.

En tredjedel av de sysselsatta kvinnorna arbetar deltid mot bara var tionde man. Kvinnors arbetstid påverkas av antalet barn och av det yngsta barnets ålder. Männens arbetstid påverkas inte av detta.

Tidsanvändningsundersökningen visar att kvinnor och män arbetar ungefär lika mycket. Männen får dock i större utsträckning betalt för sitt arbete än kvinnorna som lägger mer tid på obetalt hemarbete. Under de senaste 20 åren har kvinnorna minskat sitt obetalda arbete med drygt en timme per dygn. Under samma period har männen ökat sitt obetalda arbete med 8 minuter.

”På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet 2012” finns att ladda ner här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum