×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL jämför landstingens miljöpåverkan

2012-11-26, Tidningenvision.se

Landstingen och regionerna har blivit mer miljövänliga, det visar en ny rapport från SKL. Bland annat köps det in allt mer ekologisk mat till landets sjukhus.

På initiativ av landstingens miljöchefer har Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, samlat i fem olika nyckeltal från landets landsting och regioner.

– Nyckeltalen visar en positiv utveckling men utvecklingen är inte entydig och skillnaderna mellan landstingen är stora. Med miljönyckeltal kan vi se utveckling, trender och effekter av olika typer av åtgärder, säger Gunilla Glasare, avdelningschef på SKL.

Enligt SKL är rapporten är ett första steg i att utveckla ett systematiskt arbete med nationella jämförelser inom miljöområdet.

Siffrorna pekar på en minskad antibiotikaförskrivning, ett ökade inköp av ekologiska livsmedel, en minskad energianvändning i lokalerna, en ökad andel förnybart i kollektivtrafiken och en minskad klimatpåverkan från medicinska gaser.

Fem landsting hade till exempel över 50 procent förnybart drivmedel i kollektivtrafiken 2011. Och 6 av 21 landsting nådde upp till det nationella målet 25 procent ekologiska livsmedel.

– Generella framgångsfaktorer i miljöarbetet är politisk vilja, engagerade medarbetare och drivande chefer som ser miljöhänsyn som en integrerad del av verksamheten, säger Gunilla Glasare.

Nyckeltalen avser åren 2008-2011.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum