×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skärpt granskning av jour- och familjehem

2012-11-27, Tidningenvision.se

Två barn utsattes för sexuella övergrepp i ett jourhem i Upplands Väsby i våras. Nu skärper kommunen granskningen av jour- och familjehem, och uppmanar anndra att göra samma sak.

Den externa utredning som Upplands Väsby kommun lät göra efter att övergreppen på de två små barnen i ett jourhem blev kända, visade att kommunens rutiner inte hade brustit. Men i en debattartikel i Svenska Dagbladet, skriver socialchefen, Barbro Johansson, och socialnämndens ordförande, Maria Fälth (KD), att de ska förändra sitt arbete med jour- och familjehem för att inte liknande tragedier ska hända igen.

Från den 1 januari 2013 blir det lag på att varje barn som vårdas utanför det egna hemmet har en egen socialsekreterare. Men i Upplands Väsby går man ett litet steg längre.

Nu ska socialsekreterarna i kommunen prata mer med barnen, både under tiden de bor på jour- eller familjehem och efteråt. Kommunen ska också skärpa djupintervjuerna med potentiella fosterföräldrar. Barbro Johansson och Maria Fälth föreslår dessutom att familje- och jourhem granskas regelbundet, kanske vartannat år. Enligt lag ska varje barns ärende bedömas på nytt varje halvår, men debattörerna kräver att socialnämnden ställer fler frågor innan den gör sin bedömning.

Barbro Johansson och Maria Fälth uppmanar samtidigt även andra kommuner att skärpa sin granskning av jour- och familjehem. ”Sunda riktlinjer finns, de följs och tas på allvar. Ändå går granskningen av jour- och familjehem inte tillräckligt djupt och det finns en risk att det som hände (i Upplands Väsby) upprepas”, skriver de.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum