×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präst frias i rättegång om sexchatt

2012-11-21, Tidningenvision.se

En präst som åtalats för sexuellt ofredande frias av hovrätten. Domstolen tycker inte att hans anspelningar på sex i en chatt med en 17-årig ungdomsledare var ”uppenbart sedlighetssårande”.

Prästen och ungdomsledaren arbetade tillsammans i en konfirmandgrupp, och chatten ägde rum en sen kväll förra sommaren. Prästen skrev bland annat att han tyckte att ungdomsledaren var sexig på bilderna hon lagt upp på facebook, att det var trevligt med hångel och att han tittade på en film med nakenscener. Ungdomsledaren visade chattkonversationen för sin mamma som gjorde en polisanmälan.

Tingsrätten dömde prästen, som blev arbetsbefriad utan lön efter händelsen, till böter för sexuellt ofredande. Men hovrätten kommer till en annan slutsats. Domstolen anser visserligen att det prästen skrev var olämpligt, men inte att det var en ”anstötlig gärning”. Att en person säger något med sexuell innebörd till en annan betyder inte nödvändigtvis att det är straffbart, det måste vara uppenbart sedlighetssårande konstaterar hovrätten, och ogillar åtalet.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum