×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Okej att dricka vin på jobbet

2012-11-23, Tidningenvision.se

Tingsrätten ger Mora bakläxa, det var inte korrekt att ge en anställd en varning efter att hon druckit sex centiliter vin tillsammans med de boende på ett av kommunens gruppboenden.

Lena Heed Sandlund drack ett glas vin tillsammans med de boende förra påsken. Det resulterade i en skriftlig varning som informerade att hon brutit mot sitt anställningsavtal. Kommunen skickade hem henne och hänvisade till att kommunen hade nolltolerans i sin alkohol- och drogpolicy.

Lena Heed Sandlund vägrade acceptera varningen och stämde kommunen. Nu får hon rätt i tingsrätten, rapportera tidningen Arbetarskydd.

Tingsrätten menar att kommunen inte gjort klart vad som menas med nolltolerans. Kommunen har å ena sidan inte tillåtit anställda att dricka alkohol men å andra sidan även hänvisat till alkohollagen, där gränsen går vid 2,25 volymprocent. Tingsrätten anser att kommunen inte kan ge en varning eftersom alkoholförbudet är otydligt preciserat.

Mora kommun kommer överklaga domen till Arbetsdomstolen.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum