×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt nätverk ska ge hållbar upphandling

2012-11-06, Tidningenvision.se

Miljöstyrningsrådet startar nu ett nätverk för de som arbetar med upphandling. Målet är att driva på miljö- och hållbarhetskraven vid offentlig upphandling.

– Nätverket ska vara ett forum för de som är ambitiösa, det vill säga de som vill ställa drivande miljö- eller hållbarhetskrav i offentliga upphandlingar, säger Peter Nohrstedt, upphandlingsansvarig på Miljöstyrningsrådet.

Miljöstyrningsrådet är regeringens expertorgan inom hållbar offentlig upphandling och ger stöd till kommuner, landsting och stat att miljöanpassa sina inköp.

Tanken med nätverket är att de som jobbar med att ta fram policydokument eller själva upphandlar ska kunna byta erfarenheter och problemställningar med varandra.  

– Då är det bra att personer som ska ta fram dessa dokument kan få hjälp av andra som redan gjort det. Att de kan utbyta erfarenheter och kunskaper. Det är den ena delen av nätverket.

Den andra delen är att Miljöstyrningsrådet via nätverket ska få feedback på hur deras verktyg och guider fungerar i praktiken. Och vilka hjälpmedel som efterfrågas.

Nätverket dras igång i december samtidigt som Miljöstyrningsrådets nya databas blir klar. Den ska underlätta för upphandlare att ställa krav.

– I den ska man kunna söka via miljöaspekter. Om man har en viktig miljöaspekt i sin kommun, till exempel att säkerhetsställa minskad klimatpåverkan, så kan man kunna gå via en sådan ingång och få fram vilka krav som bör ställa, säger Peter Nohrstedt.

Är det bara miljö eller även andra aspekter som ingår i hållbar upphandling?

– De är tre aspekter i hållbarhetsbegreppet – de sociala/etiska, de ekonomiska, samt de miljömässiga frågorna.
 
Och är det bara för inköp av produkter eller även för upphandling av tjänster?

– Varor, tjänster och entreprenader – alla tre ska ingå i databasen.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum