×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nöjespark fällde kommunchef

2012-11-29, Tidningenvision.se

Efter Uppdrag Gransknings inslag om nöjesparken Medeltidens Värld fick många politiker i Götenes kommun nog. Nu avsätts kommundirektören – vilket kommer kosta 2,5 miljoner kronor i avgångsvederlag.

Det blev folkstorm efter reportaget om Medeltidens Värld i SVT:s Uppdrag Granskning. Kommunpolitikerna i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Götene Framtid röstade i går eftermiddag för att entlediga kommundirektör Rogher Selmosson, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg. Alliansen och Miljöpartiet var emot.

Rogher Selmosson entledigades med omedelbar verkan. Han får två årslöner i avgångsvederlag – vilket landar på totalt 2,5 miljoner kronor.

Kommundirektören själv anser inte att han gjort något fel.

Medeltidens värld är en nöjes- och upplevelsepark med utgångspunkt i Jan Guillous böcker om korsriddaren Arn Magnusson. Kritiken har handlat om glädjekalkyler och friserade siffror. Samt att den förväntade turistinvasion till parken och kommunen uteblev.

Medeltidens Värld har, enligt kommunen själva, kostat 74 miljoner kronor från 2007 och fram till sista augusti 2012.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum