×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till fler lediga dagar i Kronoberg

2012-11-22, Tidningenvision.se

Vision i Landstinget Kronoberg ville att arbetsgivaren skulle låta personalen byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Men nu har arbetsgivaren sagt nej.

Fakta

  • Semesterdags­tillägget som kommunanställda får i samband med semestern är 0,605 procent av lönen.
  • Den som tjänar 25 000 kronor och har 25 semesterdagar får alltså 3 781 kronor i semesterdagstillägg. Med 31 dagars semester och en månadslön på 25 000 kronor blir tillägget 4 689 kronor.
  • Vision rekommenderar att de som har 25 dagars semester ska få byta pengarna mot fem extra lediga dagar. De som har 31 eller 32 dagars semester bör få sex dagar extra.

–Det är klart vi är besvikna. Vi hade hoppats bli det första landstinget som inför det här, säger Else-Marie Banner, Visions ordförande i Landstinget Kronoberg.

Modellen innebär att den anställda får fem eller sex lediga dagar extra mot att man avstår från pengarna i semesterdagstillägget. Den anställde gör på egen hand upp med arbetsgivaren om man vill byta pengarna mot fler lediga dagar.

Hittills har det införts i ett 30-tal kommuner men ännu har inget landsting hoppat på tåget.

Else-Marie Banner har förhandlat med arbetsgivaren men nu har landstinget bestämt sig. Det blir inget avtal som ger medlemmarna i Kronoberg möjlighet att byta pengar mot fler lediga dagar.  

Skälen landstinget anger är att man vill ha samma villkor för alla anställda för att undvika konflikter och konkurrens. Och att tillåta flera lediga dagar blir för dyrt eftersom man då måste ta in vikarier för vissa grupper, främst inom vården.

–Det är tråkigt men jag känner ändå att arbetsgivaren har lyssnat på mig och har räknat på vad det skulle kosta, säger Else-Marie Banner.

Även Vision i Östergötlands landsting försöker få till ett avtal om fler lediga dagar men där är förhandlingarna ännu inte klara.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum