×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nattliga boklån på Gotland

2012-11-14, Tidningenvision.se

Vill du låna böcker på biblioteket mitt i natten? Om du bor på landsbygden på Gotland kommer du kunna göra det till sommaren.

Kultur- och fritidsnämnden på Gotland har beslutat om ett försök med dygnet runt-öppna bibliotek. Det handlar främst om mindre bibliotek på landsbygden.

Tanken är att låntagarna ska få ett kodat kort som gör att de kommer in på biblioteket när som helst på dygnet för att låna och lämna böcker.

Bibliotekschefen på Gotland, Kerstin Simberg, är positivt inställd till försöket och betonar att det inte handlar om minska personalstyrkan eller dra ner på de bemannade öppettiderna.

– Nej, biblioteken ska bara vara obemannade på natten. Jag ser det här som en satsning, ett sätt att ta reda på om människor vill gå på biblioteket och låna en bok eller läsa en tidning på tider då vi vanligtvis har stängt, säger Kerstin Simberg.

Flera mindre bibliotek på Gotland har redan anmält att de vill ha nattöppet. En rad tekniska frågorna kring lås och passerkort måste först lösas. Till sommaren tror Kerstin Simberg att ett eller ett par landsbygdsbibliotek kan köra igång.  

I Danmark är det vanligt att bibliotek håller öppet sent på kvällen utan personal. I Sverige har modellen testats i Veberöd i Lunds kommun.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum