×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkare stressas av sidouppgifter

2012-11-26, Tidningenvision.se

Läkare kan drabbas av minnesstörningar och koncentrationssvårigheter på grund av att de måste ägna en stor del av sin arbetstid åt annat än att bota patienter. Det visar en ny studie.

Flera studier visar att medicinska sekreterare skulle kunna göra fler och mer avancerade administrativa arbetsuppgifter för att avlasta läkare. Studier visar också att läkare bara ägnar en tredjedel av sin arbetstid åt direkt patientarbete.

Nu visar en ny undersökning att tre av fyra läkare måste ägna en medelhög eller hög andel av sin arbetstid åt arbetsuppgifter som egentligen ligger utanför deras yrkesroll eller hade kunnat undvikas helt.

Det handlar bland annat om dokumentation, att informera patienter och anhöriga och att ordna fram sängplatser.

Stressen påverkar läkarnas koncentrationsförmåga och kan leda till minnesstörningar. Risken för utmattning ökade med fem gånger för de läkare som tvingades göra arbetsuppgifter som de ansåg att de inte skulle göra.

-Att utföra sin kärnuppgift blir man inte stressad av, det stärker istället den egna självkänslan. Det som stressar är att man hindras från att göra det man har utbildat sig till, säger Gunnar Aronsson, professor i arbets- och organisationspsykologi till SVT Nyheter.  

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum