×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun måste räkna innan de nekar skolskjuts

2012-11-29, Tidningenvision.se

Luleå kommun sa nej till ett antal barn som ville ha skolskjuts. Anledningen var att det skulle bli krångligt och dyrt att räkna ut om barnen hade rätt till skjuts. Nu slår kammarrätten fast att kommunen agerat fel.

I sex olika domar slår nu kammarrätten fast att Barn- och utbildningsnämnden i Luleå saknat grund att neka ett antal skolbarn skjuts till och från sina valda friskolor.

I skollagen står att en kommun inte är tvungen att anordna kostnadsfri skolskjuts för elever som väljer att gå i en annan skola än den som kommunen placerat dem i, såvida det inte kan ske ”utan organisatoriska eller ekonomiska svårigheter”. Då ska kommunen även ge dem skolskjuts.

Kommunen har nekat barnen busskort med hänvisning att det skulle betyda ekonomiska och organisatoriska svårigheter att räkna ut om barnen har rätt eller inte rätt till korten.

Kammarrätten går på förvaltningsrättens tidigare beslut, och slår fast i domarna att kommunen måste göra manuella uträkningar för varje barn innan de kan nekas skolskjuts.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum