×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jämställdhet kräver vilja

2012-11-28, Tidningenvision.se

Det är ont om kvinnor bland de högst avlönade i landstingen. Gamla föreställningar om kön och kompetens går igen, tror Gertrud Åström, jämställdhetsexpert och ordförande i Sveriges Kvinnolobby.

Spelar det någon roll att det ser ut så här?

– Ja, bland dem som har de högsta lönerna finns antagligen de som har mest makt. Kvinnor och män ska ju ha samma makt att forma samhället. Så lyder det övergripande jämställdhetspolitiska målet.

Varför är det så få kvinnor bland dem som tjänar mest?

– Det finns alltid en förklaring, om man tittar bakåt. Min hypotes är att de höga och välbetalda tjänsterna har innehafts av chefsläkare som i stor utsträckning har varit män. I dag finns många kvinnliga chefsöverläkare, men det gamla mönstret att män förknippas med kompetens kan finnas kvar.

Vilket råd har du till de landsting som har få kvinnor på höga poster?

– Att skaffa en väldigt klar bild av hur det ser ut just i ditt landsting, vad har kvinnorna och männen för utbildning och kompetens? Ställ dig sedan frågan: Vill vi ha en jämn könsfördelning på de högsta posterna utifrån de anställdas kompetens?

Tror du att den ambitionen finns?

– Finns den inte får man skaffa sig den. Utan viljan att komma åt det här har man ingen chans. Vill man ha jämställdhet får man det. Det är en viljeakt.

I så fall verkar det vara lite si och så med viljan.

– Det verkar så. Landsting och regioner är politikerstyrda organisationer och alla har säkert jämställdhetspolitiska mål som landstingsfullmäktige har klubbat. Men den ambitionen måste föras över till dem som arbetar med rekrytering. Annars händer ingenting.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum