×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industrifacken vill ha 2,8 procent

2012-11-12, Tidningenvision.se

Facken inom industrin kräver 2,8 procent i löneökning den kommande avtalsrörelsen. Kravet är lägre än tidigare år, men anses tillräckligt för att ge reallönehöjningar.

Det avtal som facken inom industrin tecknar brukar vara vägledare för övriga arbetsmarknaden. Årets 2,6 procent blev det riktmärke som alla avtalsförhandlingar kretsade kring.

I dag presenterar industrifacken, där GS, IF Metall, Livs, Unionen och Sveriges ingenjörer ingår, sin gemensamma avtalspolitiska plattform för 2013.

Ökade reallöner samt fortsatt utbyggnad av föräldralönen och systemen för arbetstidsförkortning. Så lyder de viktigaste punkterna.

Inför den kommande avtalsrörelsen kräver industrifacken 2,8 procent i löneökning. Förra året låg ursprungsbudet på 3,7 procent. De fem facken hänvisar till den osäkra konjunkturen, men anser ändå att nivån är tillräcklig för att ge reallöneökningar.

Utgångspunkten för de gemensamma avtalskraven är att det blir ett ettårigt avtal. Samtidigt är förbunden inom industrin öppna för att diskutera en längre avtalsperiod om det innebär att det blir lättare att lösa frågor som är principiellt viktiga. 

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum