×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Idrotten vill ha mer kommunala bidrag

2012-11-21, Tidningenvision.se

Var fjärde kommun har inte höjt stöden till idrottsföreningar på sex år. Eftersom kostnaderna samtidigt ökat betyder det i praktiken mindre pengar till idrotten, enligt en undersökning från Riksidrottsförbundet.

I 68 procent av kommunerna var stödet till idrotten i år oförändrat, i 23 procent av kommunerna höjdes bidragen, och i 5 procent minskade de. Det visar Riksidrottsförbundets, RF:s, kartläggning som omfattar nästan samtliga kommuner.

Siffrorna har sett ungefär likadana ut flera år i rad, och det är utvecklingen på sikt som oroar RF.

När resultaten för de senaste sex åren granskats visar det sig att ett 80-tal kommuner varje år gett minskat eller oförändrat stöd till idrottsföreningarna. Under samma period har kostnaderna ökat med 7,2 procent.

– Föreningarna måste täcka sina ökade kostnader och många gånger är deras enda alternativ att höja medlemsavgifterna. Något som slår hårdast mot de barn och ungdomar vi helst vill nå, säger RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber i ett pressmeddelande.  

Undersökningen visar att det finns i genomsnitt 59 idrottsföreningar i varje kommun, totalt sett 3 föreningar per 1000 invånare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum