×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hot om böter för stress på skrivcentrum

2012-11-08, Tidningenvision.se

De medicinska sekreterarna på Sundsvalls sjukhus är överhopade av arbete. Nu tvingas sjukhuset böta om inte arbetsmiljön förbättras.

Det är Arbetsmiljöverket som efter en inspektion på skrivcentrum för infektions-, lung-, ögon- och hudkliniken utfärdat ett vite på 50 000 kronor. Så mycket måste sjukhuset betala om man inte senast 1 december har gjort en kartläggning av arbetsbelastningen för sekreterarna och åtgärdat brister i arbetsmiljön.

– Sekreterarna är överbelastade med jobb som lett till bland annat stressymptom och sömnsvårigheter. Det är min plikt som huvudskyddsombud att se till att medlemmarna mår bra. Och det gör de inte här, säger Anne-Christina Nygren, som är ombud för Vision på sjukhuset och gjorde anmälan till Arbetsmiljöverket.

Hon konstaterar att arbetsmiljöproblemen funnits av och till i över ett år. Dessförinnan gjordes personalminskningar med 25 medicinska sekreterare på sjukhuset och omorganisationen som ledde till gemensamma skrivcentrum för flera kliniker.

– Tanken med gemensamt skrivcentra var god, att man skulle hjälpa varandra. Men det fungerade inte i praktiken. Ögonkliniken är väldigt hårt belastad, och när den måste prioriteras blir arbetet för de andra klinikerna lidande. Det är fruktansvärt mycket journaler att skriva, säger Anne-Christina Nygren.

Arbetsgivaren ska nu enligt föreläggandet bland annat bedöma och undersöka tidspressen, möjligheterna till återhämtning och hur prioriteringsordningen på skrivcentrum påverkar den psykosociala arbetsmiljön.

– Jag tycker att det är jättebra att Arbetsmiljöverket inte släpper det här. Sekreterarna har en fruktansvärt pressad situation, säger Anne-Christina Nygren.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum