×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon visar prylar som förenklar vardagen

2012-11-13, Tidningenvision.se

Lena Askengren arrangerar i slutet av november en hjälpmedelsmässa i Ängelholm för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Fakta

Ålder: 50 år.

Yrke: Projektledare.

Arbetsplats: Socialförvaltningen, Ängelholms kommun.

Intressen: Dansa zumba, renovera huset, långpromenader.

Lön: 34 000 kr/mån.

Varför arrangerar du mässan?

– För att öka kunskapen om vilka hjälpmedel som finns för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Forskningen om hjärnan går framåt i raketfart och vi måste hänga med i utvecklingen för att kunna bemöta människor rätt. Men särskilt inom socialtjänsten brister kunskaperna och ämnet ingår ännu inte i utbildningen på socialhögskolan.

Hur märks det?

– Det finns personer som har behov av men gått bet på försörjningsstöd för att de har missat möten med sin handläggare, utan att handläggaren har förstått att personen lider av en funktionsnedsättning som gör det svårt med tidsuppfattning och planering. I vissa fall skulle det kunna räcka med en filofax eller en påminnelse via sms.

Vad kommer att visas på mässan?

– Till exempel tidshjälpmedel som tydliggör hur tiden tickar iväg om man har svårt att föreställa sig hur lång en kvart är. Och en förening ska visa hur personer som har svårt med sociala interaktioner kan kommunicera med hjälp av hund.

Mässan är en del av ett större projekt som ska förbättra samhällsinsatserna för neuropsykiatriskt funktionsnedsatta som avslutas vid årsskiftet. Vad har projektet gett?

– Det har blivit lättare att samverka mellan psykiatrin, habiliteringen, socialtjänsten och LSS-verksamheten/handikappomsorgen och personal har ökat sin kompetens och förståelse för den här typen av funktionsnedsättning.

Är det något du vill säga till besökarna på mässan?

– Det sägs ofta att alla kan om de vill. Men jag menar att det är tvärtom: Man vill om man kan.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum