×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hackare kom åt patientuppgifter

2012-11-23, Tidningenvision.se

Organisationen Anonymous hackade i höstas Västra Götalandsregionens webbplats och lade ut en film till stöd för Julian Assange. Men de kom också över uppgifter om patienter och politiker, visar en utredning.

- Det som har hänt är oerhört olyckligt och det är bara att beklaga att det funnits sådana brister i säkerheten, säger Göran Ejbyfeldt, IT-direktör i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.

I augusti upptäcktes det att organisationen Anonymous lyckats hacka sig in på webbplatsen. Vilka som ligger bakom hackernätverket är oklart. Men de lyckades komma över namn, personnummer och diagnos på patienter som sedan början av 1990-talet och framåt besökt NU-sjukvården. Det visar den utredning som gjorts efter attacken.

Enligt utredningen har uppgifter från flera databaser funnits lagrade lokalt i strid med gällande riktlinjer, vilket gjort att hackarna har kunnat komma över även privatpersoners jobbansökningar och information om regionpolitiker. Detta problem ska nu vara åtgärdat. Om och hur uppgifterna har utnyttjats är oklart men regionen kommer att öppna en särskild telefonservice dit oroliga patienter kan ringa.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum