×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gemensamma fackliga förslag för tillväxt

2012-11-27, Tidningenvision.se

Förbättra a-kassan och stoppa missbruket av visstidsjobb. Det krävs trygghet i arbetslivet för att öka tillväxten, skriver Annika Strandhäll och tre andra förbundsordföranden.

Sverige behöver en flexibel arbetsmarknad. Men för att öka rörligheten krävs trygga arbetsformer kombinerat med bra villkor, en säker arbetsmiljö och väl utvecklade trygghetssystem.

Det skriver ordförandena i Vision, ST, SSR och Kommunal i en gemensam debattartikel i Dagens Industri där man föreslår fem åtgärder för ett tryggare arbetsliv:

  • Reformera arbetslöshetsförsäkringen. Med höjt inkomsttak, sänkt a-kasseavgift och rätt till grundersättning för alla som jobbar blir de som haft ett jobb och söker nytt inte beroende av bidrag.
  • Skydda individen vid uppsägning. Fackordförandena tycker att uppsägningstvistutredningen förslag om ändrad arbetsrätt är dåligt. Det gäller dels förslaget att en anställd inte ska få behålla sín tjänst mer än ett år medan en tvist med arbetsgivaren pågår, dels att anställda ska kunna sägas upp på grund av arbetsbrist utan att arbetsgivaren först prövar om det finns andra arbeten.
  • Stoppa missbruket av visstidsjobb. Förslaget är att införa ett tidstak för hur länge man kan ha en tidsbegränsad anställning innan den övergår i fast tjänst.
  • Satsa på utbildning. Alla bör erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling för att få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.
  • Nolltolerans mot diskriminering. Förslaget är antidiskrimineringsavtal och en förändring av lagen så att den som upplever sig trakasserad kan få sin sak rättsligt prövad.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum