×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flexkontor skapar oro i Kungälv

2012-11-07, Tidningenvision.se

Personalen i Kungälvs kommun kommer snart att bli av med sina personliga arbetsplatser. I stället ska de anställda sitta på olika ställen i ett öppet landskap, i ett så kallat flexkontor.

Att sitta i ett flexkontor innebär att man sitter i ett öppet landskap på olika ställen varje dag. I Kungälvs kommun är det tänkt att varje individ ska ha sina saker i en låda och sedan flytta runt, något som lett till många frågetecken och oro.

– Hur effektivt kommer det att bli när man varje dag ska packa upp sina saker? Och kommer det att bli huggsexa om arbetsplatserna? Och hur blir det för den som har en funktionsnedsättning, till exempel nedsatt hörsel, säger Angelica Karlsson, Visions ordförande i kommunen.

Andra funderingar gäller personalen på socialförvaltningen, som har många känsliga telefonsamtal.

– Kommer de få så kallade back-up rum där man kan gå ifrån och vara ostörd att räcka till? Vi i facket ställer oss tveksamma till det. Och hur blir det för biståndshandläggarna som pratar mycket med äldre och ofta måste tala högt, kommer de att störa varandra? säger hon.

Nyordningen ska införas om ett par år när ombyggnaden av kommunhuset är klar och omfattar de flesta sektorer i kommunhuset. De fackliga organisationerna, däribland Vision, ställer sig frågande till om beslutet om införandet av flexkontor samverkats på rätt sätt och har därför skickat en gemensam protestskrivelse till kommunledningen. Informationen runt införande av flexkontoren har också varit dålig, anser Angelica Karlsson, Visions ordförande i kommunen.

– Personalen bjöds in till en föreläsning med en forskare som skulle ge svar på våra undringar. Men frågorna som vi hade kunde inte forskaren svara på, eftersom de specifikt rörde vår egen organisation och inte hennes resultat, säger Angelica Karlsson.

Ingen kräver dock att beslutet ska rivas upp och nu är ambitionen att få den nya ordningen att fungera så bra som möjligt.

– Men vi hoppas på att dialogen med arbetsgivaren ska bli betydligt bättre i framtiden, säger Angelica Karlsson.

Tidningen Vision har sökt arbetsgivaren för en kommentar, men ännu inte lyckats.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum