×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flera kan tvingas gå när e-tjänster slås ihop

2012-11-09, Tidningenvision.se

Flera Vision-medlemmar riskerar att bli övertaliga när Stockholms läns landsting tar över den nationella tjänsten för e-hälsa, 1177.se.

I dag drivs den nationella sajten 1177.se av Inera, som ägs av landets samtliga landsting. Vårdguiden är Stockholms läns landstings regionala del i sajten, och drivs på egen hand. Men till årsskiftet ska landstinget ta över ansvaret för hela den nationella sajten, som då kommer att heta 1177 Vårdguiden.

På Inera arbetar drygt 50 Vision-medlemmar, varav nästan 30 på 1177.se. De 30 erbjuds att flytta över till SLL. Men de över 20 Vision-medlemmar som arbetar med administration och digitala vård- och infrastrukturtjänster på Inera riskerar att bli av med jobbet.

– Det säger sig själv att kostymen blir för stor för dem som jobbar kvar när så stor del av arbetsuppgifterna på Inera försvinner. Men hur många som får gå och vilka vet man inte än, säger Ingemar Karlsson Gadea, redaktör på 1177.se och klubbordförande i Vision Inera.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum