×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fackförbund får ställa krav i upphandling

2012-11-28, Tidningenvision.se

Malmö stad testar sin nya upphandlingspolicy. I ett samarbete med sju fackförbund ska man se till att de entreprenörer som kommunen anlitar har bra villkor för sina anställda.

Projektet gäller fem upphandlingar inom bygg och städ till ett värde av 90 miljoner kronor. Byggnads, Kommunal och de andra berörda fackförbunden ska se till att man följer de sociala kraven i upphandlingarna, bland annat att man begär att samtliga anställda ska ha kollektivavtalsliknande villkor och att entreprenörerna anställer arbetslösa. Om ett år ska man utvärdera hur det gått.

Syftet med kommunens upphandlingspolicy är att motverka svartjobb och uppmuntra till schyssta villkor på arbetsmarknaden, samt att medverka till att skapa sysselsättning för arbetslösa.

Malmö vill också kunna utesluta företag som har kopplingar till skatteparadis från att vara med och lägga bud i upphandlingar. Den utredning som gjordes tidigare i år visade dock att det är tveksamt om det är lagligt. Kommunens jurister ska nu i stället utreda om det går att ställa krav på ekonomisk insyn i företagen för att på så sätt undvika att upphandla av företag i skatteparadis.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum