×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken laddar för nästa avtal

2012-11-16, Tidningenvision.se

Vision slipar som bäst kraven för nästa centrala avtal för 140 000 kommun- och landstingsanställda. Förhandlingarna börjar efter nyår.

Fakta

I mitten av december fattar förbundsstyrelsen beslut om yrkandet på förslag från avtalsgruppen. Kraven samordnas med bland andra SSR som Vision förhandlar tillsammans med.

Fackens yrkande lämnas över till arbetsgivarorganisationen SKL som före jul lämnar arbetsgivarens bud.

Från januari till mars pågår förhandlingarna.

30 mars 2013 löper det nuvarande avtalet ut. Om inte parterna når en överenskommelse kan det bli aktuellt att kalla in medlare. 

Den förra avtalsrörelsen var tuff. Vision krävde högre löneökningar än industrin för att få upp lönerna i kvinnodominerade sektorer. Arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, satte emot med krav på ett avtal utan procentsatser överhuvudtaget. Det krävdes medling för att till slut få till ett elva månaders avtal med garantier på minst 2,6 procents löneökningar.

Och bläcket hann knappt torka innan det är dags för en ny avtalsrörelse. Visions krav är inte klara, men andra fackförbund är redan ute på banan. Jämfört med i fjol är tonen återhållsam: Med hänvisning till sämre konjunktur kräver industrifacken, där bland andra IF Metall och Unionen ingår, löneökningar på 2,8 procent för 2013.

– Det är klart att vi också kommer att påverkas av konjunkturläget. Men vi är precis i början av vår avtalsrörelse och kommer att göra en självständig bedömning för vår sektor, vilka frågor som är viktiga för oss att driva, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll.

Om ungefär en månad kommer Vision att lämna över sitt yrkande till SKL. Utgångspunkten för kravet är de beslut som togs på förbundsmötet i höstas och diskussioner mellan förtroendevalda och medlemmar. Synpunkterna samlas in av Visions avtalsgrupp och i avtalsforumträffar kokas önskemålen ned till ett förslag på yrkande.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum