×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ex-politiker lyfter höga pensioner

2012-11-05, Tidningenvision.se

Landets 50 största kommuner betalade i fjol ut totalt 35 miljoner kronor till före detta politiker. Många var medelålders och plockade samtidigt ut aktieutdelning från egna företag.

180 kommunpolitiker i landets 50 största kommuner delade på 35 miljoner kronor i avgångsersättning eller visstidspension, visar SVT Nyheters granskning.

Många av dessa politiker var under 50 år och 3 av 10 plockar samtidigt ut aktievinster från eget bolag i stället för lön. Rekommendationen från Sveriges Kommuner och landsting säger nämligen att kapitalavkastning inte ska påverka pensionen. Till skillnad från löneinkomst som sänker pensionsutbetalningarna.  

Full visstidspension betalas ut till den som haft ett politiskt uppdrag i 12 år och fyllt 50 år. Pensionen motsvarar då 65–70 procent av heltidslönen och betalas ut fram till ålderspensionen.

En politiker under 50 år kan få avgångsersättning i maximalt fem år. Under 40 år är ersättningen i maximalt två år.

Det finns inga motkrav om att söka nytt jobb för den före detta politikern.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum