×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Det är inte tillräckligt"

2012-11-29, Tidningenvision.se

I Kiruna där allt startade är det ingen som jublar. Här råder krisstämning och en del tandsköterskor vill inte ta på sig de nya arbetsuppgifterna.

Några tandsköterskor har nyligen sagt upp sig på grund av de låga lönerna och andra har tackat nej till lönetillägget, eftersom de tycker att det inte är värt att ta på sig nya arbetsuppgifter för 1 000 kronor.

– Många här är på väg bort. Vi är väldigt trötta på att jobba och kämpa på och aldrig få någon uppskattning för det vi gör, säger tandsköterskan Elisabet Jonsson Thörn.

Hon tjänar 20 700 kronor i månaden efter 30 år i yrket.

Hon och hennes kolleger är kritiska till att bara vissa tandsköterskor får lönetillägget och skulle hellre se att alla fick en lönehöjning, alternativt att de med lägst löner fick mer pengar.

– Vi tycker att alla arbetsuppgifter är lika mycket värda. Alla är ju till exempel beroende av att få rena instrument från sterilen och av att bokningssystemet fungerar. Dessutom har alla inte möjligt att jobba med egna patienter och i team. Själv sitter jag i receptionen och kommer aldrig att komma i kapp, säger hon.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum