×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Delade skrivbord oroar landstingspersonal

2012-11-30, Tidningenvision.se

Nu går flyttlasset för 47 administratörer, regionplanerare och projektledare i Stockholms landsting. De ska rymmas på en tredjedel av den yta de haft och de flesta blir av med sina fasta arbetsplatser.

Borden är uppställda och kontorsstolarna finns på plats, men utöver det är det inte mycket som är klart. Det slamrar och bullrar när byggjobbarna håller på att få de nya lokalerna i ordning.

– Det är här vi ska jobba, men jag vet inte om jag får någon plats när jag kommer på morgonen. Om inte får jag sitta med min laptop hela dagen och då får jag ont i handlederna, säger Camilla Karlsson, som jobbar som webbansvarig och pekar mot ett hörn i kontorslandskapet.

Hon är orolig för hur det nya kontoret ska fungera rent praktiskt. Till exempel måste man ta bort sina pinaler om man lämnar sitt bord i mer än en timme.

– Det kommer att ta väldigt mycket tid att plocka upp och ner sina saker inför till exempel ett möte eller innan man går på lunch. Det känns väldigt stressande, säger hon.

Gunilla Rosenqvist, som är regionplanerare, är också kritisk till de nya lokalerna, även om hon är en av dem som får behålla sin fasta arbetsplats på grund av en hörselskada.

– Jag känner mig priviligierad, men jag har många kolleger som är stressade och oroliga, särskilt de som redan nu har problem med nacke och axlar, säger hon.

Att arbetsplatserna blir sämre för de anställda rent ergonomiskt på avdelningen tillväxt, miljö och regionplanering, är en stark invändning från Visions sida. Liksom att arbetet riskerar att bli mindre effektivt. Därför har Vision tillsammans med de andra facken på arbetsplatsen protesterat mot beslutet och krävt att det ska utvärderas och eventuellt rivas upp om tre månader.

– Vi tror att det är dåligt ur arbetsmiljösynpunkt och att förutsättningarna för att göra ett bra arbete blir sämre, säger Gunnar Sandell, som är sektionsordförande för Vision.

Flytten kommer att göra att landstinget sparar 4,5 miljoner kronor och det är det främsta skälet till att den sker, förklarar Peter Haglund, direktör för tillväxt, miljö och regionplanering.

Vad säger du till de medarbetare som tycker det är fel att ta bort de fasta arbetsplatserna?

– Jag tycker att det är viktigt att vi har ytor där vi kan prata med varandra, mötesbord och liknande, och det skulle det inte finnas plats för om alla fick ett eget skrivbord. De flesta av våra medarbetare är dessutom projektledare och är ofta på möten eller på kundbesök. Men sedan är det sju åtta personer som jobbar med administration som kommer att få egna arbetsplatser, eftersom de är mycket på kontoret.

Vad säger du till dem som är oroliga för att få ont i kroppen?

– Även vi på arbetsgivarsidan vill följa upp och se hur upplägget fungerar om tre månader.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum