×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre semestervillkor i nya avtal

2012-11-22, Tidningenvision.se

Bättre semestervillkor och högre föräldralön. Det får nu Visions medlemmar som jobbar i företag anslutna till Vårdföretagarna eller Almega tjänsteföretagen, sedan nya kollektivavtal tecknats.

De nya kollektivavtalen rör Visions cirka 4 500 medlemmar som jobbar inom vård och behandling eller äldreomsorg i privata företag anslutna till Vårdföretagarna och ungeför 450 medlemmar som jobbar på förskola eller friskola som tillhör Almega tjänsteföretagen.

Inget av kollektivavtalen ger någon bestämd procentuell löneförhöjning. Lönerna ska i stället sättas efter de lönekriterier som finns på arbetsplatsen i samband med årliga lönesamtal.

- Vi tror att det är den bästa lösningen för att frigöra sig från normen. Över tid har sådana sifferlösa avtal gett mer, säger Visions avtalsförhandlare Kjell Svahn.

Vision hade annars mer att önska av framför allt avtalet med Almega tjänsteföretagen, men eftersom förhandlingarna skedde så sent på året, var fackets avsikter inte möjliga att genomföra, enligt Kjell Svahn, som lovar att ta upp dem igen då nästa års förhandlingar börjar i januari.

Enligt de nya avtalen höjs de fasta ersättningarna, som exempelvis obekväm arbetstid och jour, med 2,6 procent i företag anslutna till Vårdföretagarna och 3,3 procent de privata förskolorna och friskolorna.

Avtalet med Vårdföretagarna ger de anställda 31 dagars semester från 40 års ålder, och ytterligare en dag extra från 50. Tiden med föräldrapenningtillägg, där arbetsgivaren lägger på tio procent av lönen höjs till fem månader.

I avtalet med Almega tjänsteföretagen är föräldrapenningtillägget fyra månader. Dessutom får personalen ett högre semesterdagstillägg än tidigare, vilket nu blir 0,8 procent av semesterlönen. Det är högre än i de flesta andra branscher.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum