×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsmiljöpris till Täby församling

2012-11-07, Tidningenvision.se

Täby församling har utsetts till årets arbetsgivare i Svenska kyrkan. Församlingen prisas för en bra personalpolitik och god arbetsmiljö.

Årets arbetsgivare är ett nyinstiftat pris som Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation delar ut i syfte att lyfta fram arbetsplatser med god arbetsmiljö. I motiveringen till att Täby blir först ut att få utmärkelsen står bland annat att församlingen har en genomgripande ambition att bedriva en bra och framåtsyftande personalpolitik. Man uppmärksammar särskilt att arbetsgivaren tillsammans med facken utformat ett eget personalpolitiskt program, och att man inte bara följer arbetsmiljölagens krav för att förbättra arbetsmiljön.

– Vi har en skyddskommitté som bedriver arbetsmiljöfrågorna väldigt tydligt och ambitiöst. Bland annat så har vi gjort en psykosocial skyddsrond som varit jättebra. Den kostade en slant men gjordes av terapeuter som verkligen kan sin sak och har lett till att man kunnat sätta in åtgärder där det behövs, säger Stefan Zsupos, kyrkvaktmästare i Täby och Visions ombud i församlingen.

Stefan Zsupos är också Visions regionala skyddsombud i Stockholms stift och konstaterar att det är ovanligt att det görs den typen av genomarbetade skyddsronder.

– Vi har det nog ganska bra i Täby i jämförelse med andra församlingar. Utifrån vad jag själv sett är det vanligast att man laddar ner en färdig enkät som personalen ska kryssa i. Visserligen är enkäterna anonyma, men man kan ändå fråga sig hur sanningsenliga svaren blir när analyserna görs internt och det är små församlingar med få anställda, säger Stefan Zsupos som räknar med att det nyinstiftade priset blir ett bra medel för att förbättra arbetsmiljön i församlingarna.

– Självklart är det bra att bli uppmärksammad. Syns man så finns man. Men det kommer också vara ett verktyg för oss att sätta press på arbetsgivaren att leva upp till det de påstår sig vara.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum