×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

A-kassornas avgifter kan sänkas

2012-11-19, Tidningenvision.se

Finansminister Anders Borg (M) kan tänka sig att sänka avgiften till a-kassorna. Men inte före valåret 2014.

Sedan 2007 har a-kassornas avgifter varit differentierade, vilket innebär att medlemmar i kassor med hög arbetslöshet betalar betydligt mer i avgift än medlemmar i kassor med låg. De fackliga centralorganisationerna är kritiska till systemet och vill att regeringen sänker avgiften till en mer jämn nivå.

Regeringen överväger nu att göra så, men bara om det finns ekonomiskt utrymme och tidigast i januari 2014, sa Anders Borg på Moderaterna framtidsdag.

Anders Borg ställer samtidigt krav på facken och arbetsgivarna att först se till att fler unga får jobb, genom att införa avtal som gör det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden. Något som får hård kritik. TCO:s ordförande Eva Nordmark säger till tidningen Kollega att ett avtal kommer till stånd om parterna kommer överens om innehållet och att det inte är finansministerns sak att beställa några sådana avtal.

För medlemmar i Akassan Vision skulle en sänkning av avgiften innebära 108 kronor i månaden i stället för dagens 119 kronor.

– Så ingen jättestor förändring för våra medlemmar, utan de stora förändringarna blir för de som har hög arbetslöshetsavgift i dag, säger kassaföreståndare Christina Sundborg på Akassan Vision.

Mest skulle månadsavgiften sjunka för medlemmar i hotell- och restauranganställdas a-kassa. Deras avgift skulle bli 275 kronor billigare.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum