×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

A-kassan kan få ta över jobbmatchning

2012-11-27, Tidningenvision.se

Jobbmatchning och omskolning är i dag Arbetsförmedlingens ansvar. Men nu föreslår politiker från bägge blocken att a-kassorna i framtiden ska få ta över uppgifterna.

Politikerna i socialförsäkringsutredningen, som har till uppgift att se över hur a-kassan ska göras om, kastar lystna blickar på a-kassorna. De menar att a-kassorna är väl fungerande organisationer som skulle kunna göra mer för den som blir arbetslös.

– Jag tror definitivt att a-kassorna kommer att spela en betydelsefull roll i framtiden. Jag vill titta på hur man kan utveckla dem. Kanske kan de sköta matchning och omskolning, säger Gunnar Axén, ordförande i socialförsäkringsutredningen (M).

Även Tomas Eneroth, ledamot i socialförsäkringsutredningen (S), tycker att a-kassornas ansvarområde kan utvidgas.

– Låt oss ta tillvara a-kassornas kompetens, säger han.

Henrik Nordler, försäkringsansvarig på A-kassan Vision, ställer sig positiv till tankarna.

– Historiskt har vi inte fått hålla på med annat än arbetslöshetsförsäkringen, men vårt mål är att våra medlemmar ska ha en så kort tid som möjligt mellan två jobb. Därför skulle vi gärna vilja bidra med den servicen, säger han.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum