×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vobba och bli återbetalningsskyldig

2012-03-28, Tidningenvision.se

Försäkringskassan går nu ut och påpekar att det strider mot reglerna att svara i jobbtelefon och skriva jobbmejl när man är hemma för att vårda sitt barn. Om du blir påkommen blir du återbetalningsskyldig.

Att ”vobba” har blivit lite av ett nytt inneord. Det har till och med lagts till i Språkrådets ordlista. Uttrycket står för att vara hemma med sjukt barn samtidigt som man jobbar hemifrån.

Sju av tio tjänstemän som är hemma med sjukt barn vobbar, visar en undersökning som fackförbundet Unionen gjort.

– Lagstiftningen är klar, man ska avstå helt från arbete för att kunna få ersättning, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesman på Försäkringskassan till SVT Sörmland.

Löfgren anser att vobbandet börjar bli ett stort problem och att det på sikt kan urholka försäkringen.
 
Att ens öppna sin jobbmejl strider mot reglerna. Att helt avstå från arbete inkluderar även att uttala sig i medier utifrån sin yrkesposition.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum