×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer vårdbolag

2012-03-29, Tidningenvision.se

En yngre man fick flera tusen kronor mer än en äldre kvinna med likvärdigt arbete. Köns- och åldersdiskriminering, anser Vision, och stämmer Gryning Vård AB till Arbetsdomstolen.

Den 66-åriga kvinnan har jobbat för vårdbolaget i drygt 21 år.

När en yngre man anställdes i augusti 2010 fick han 3 100 kronor mer än kvinnan i månadslön. De båda har samma titel och arbetsbeskrivning.

Bolaget motiverar löneskillnaden med att man ville anställa en man och att han hade en mer omfattande utbildning i BBIC (Barnets behov i centrum) än kvinnan.

Av Visions stämningsansökan framgår att kvinnan har bättre utbildning och meriter i övrigt, bland annat är hon legitimerad psykoterapeut, och Vision anser att löneskillnaden är omotiverad.

Vision kräver att Gryning Vård AB döms att betala mellanskillnaden mellan de bådas löner från och med den månad mannen anställdes. Dessutom kräver Vision att bolaget betalar diskrimineringsersättning på 125 000 kronor till kvinnan.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum