×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer landsting för avsked

2012-03-30, Tidningenvision.se

En tandsköterska som arbetade på folktandvården i Uppsalas landsting avskedades efter anklagelser om förskingring. Men polisen lade ned utredningen och nu stämmer Vision arbetsgivaren på 150 000 kronor.

Tandsköterskan hade jobbat på folktandvården i 12 år och arbetade både med patientvård och administrativa arbetsuppgifter i receptionen på kliniken.

I december 2010 blev tandsköterskan polisanmäld och avskedad med motiveringen att hon skulle ha förskingrat pengar ur klinikkassan under 2005.

Polisen gjorde en omfattande utredning och förhörde sammanlagt 18 personer. Men i december 2011 beslutade åklagaren att lägga ned förundersökningen på grund av att det inte gick att bevisa att tandsköterskan begått brott.

Tandsköterskan har hela tiden förnekat anklagelserna och enligt Visions stämningsansökan har det under tvisteförhandlingarna framkommit att landstinget hösten 2010 fick ett tips om stölden från tandsköterskans tidigare pojkvän. Paret befann sig då i en infekterad vårdnadstvist.

Vision yrkar i sin stämningsansökan till Arbetsdomstolen att tandsköterskan ska få jobbet tillbaka och ett skadestånd på 150 000 kronor. Dessutom kräver facket att tandsköterskan ska få lön för tiden efter avskedandet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum