×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kritisk till flyttkarusell

2012-03-26, Tidningenvision.se

Visions avdelning i Ulricehamn riktar kritik mot att kommunen vill flytta socialen till skollokaler alternativt ett hus långt utanför centrum. Ett tredje alternativ är att verksamheten ligger kvar i fuktskadade lokaler.

På grund av dålig ekonomi har Ulricehamns kommunledning beslutat av inte flytta socialförvaltningen från det fuktskadade Nämndhuset till nya lokaler i centrum. Tanken var att socialen skulle hyra in sig i samma lokal som vårdcentralen sitter i, rapporterar P4 Sjuhärda.

I stället skulle socialen flyttas till någon av kommunens befintliga lokaler. De enda två lediga är Tingsholmsgymnasiet och Ulricehamns Resurscenter på Hester.

– Resurscentret ligger väldigt ocentralt – man kan bara ta sig dit med bil. Och många som kommer till socialtjänsten har inte bil, så de skulle inte ens kunna ta sig till oss, säger Katarina Muhonen på Visions Ulricehamnsavdelning.

Resurscentret är kommunens lokaler för barn med funktionshinder och fungerar samtidigt som ett äldreboende och ett rehabiliteringshem. Vision ifrågasätter hur det skulle bli med den personliga integriteten när människor i en socialt utsatt situation tvingas söka hjälp bland gymnasieelever eller boende på centret.

När var det tänkt att socialen skulle flytta?

– Vi hade fått besked om att vi skulle flytta i september i år. Men det har inte skrivits något kontrakt.

Nämndhuset är troligtvis fuktskadat, många anställda har klagat och mått dåligt av lokalen. En lokal som dessutom är för trång för verksamheten, menar Katarina Muhonen.

– Så om det inte blir en flytt så blir det i stället en arbetsmiljöfråga. Vi kan inte sitta här och vi kan inte flytta till de två lokalerna som föreslagits.

Kommunens fastighetschef Christer Dahlgren besökte socialförvaltningen förra veckan och meddelade att de troligtvis kommer behöva sitta kvar i huset två år till.

– Vi ska titta på det och lägga fram allting på bordet. Finns det akuta arbetsmiljöproblem får vi försöka åtgärda dem – om man nu bestämmer sig för att vara kvar i Nämndhuset, säger till P4 Sjuhärd.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum