×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Västerviks kommun varslar 75 anställda

2012-03-14, Tidningenvision.se

Västerviks kommun tar till drastiska åtgärder för att få ekonomin i balans. Alla förvaltningar drabbas och sammanlagt kommer 75 personer att varslas.

Den ekonomiska situationen i Västervik är mycket ansträngd, bland annat tvingas kommunen enligt Sveriges Radio Kalmar låna 100 000 kronor om dagen för att klara driften.

I fredags kom beskedet att varsla 75 personer för att få ekonomin i balans. Kommunledningen har fått fram antalet varsel som lämnats till Arbetsförmedlingen efter en genomgång av verksamheterna. Men det är ännu inte klart vilka tjänster eller personer som kommer att drabbas.

–Det är klart att det är oroligt och väcker frågor hos medlemmarna. Många undrar hur de kommer att påverkas, om deras jobb blir kvar eller om de tvingas jobba med något annat, säger Pia Juhlin, Visions ombud på enheten för arbete och kompetens i Västerviks kommun.

Kommundirektören Carl-Magnus Mårheden säger till Västerviks Tidningen att han nu går igenom kommunens organisation tillsammans med förvaltningscheferna men han vill inte säga något mer om varslen. Därefter kommer förhandlingar med facken att inledas.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum