×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga fick inte ha reggaekläder

2012-03-01, Tidningenvision.se

Ungdomar på ett HVB-hem i Nyköping fick inte bära kläder i reggaefärgerna rött, gult och grönt eftersom det kunde associeras till drogkultur. Nu får hemmet kritik av Socialstyrelsen.

Socialstyrelsen kritiserar ett HVB-hem i Nyköping på flera punkter. Ungdomarna fick inte ha kläder i färgerna rött, gult eller grönt, inte ens som revär på en träningsoverall. De fick inte heller lyssna på reggaemusik, eftersom det enligt personalen förknippades med droger, skriver Dagens Nyheter.

Förbudet mot att bära kläder i vissa färger strider mot yttrandefriheten och måste tas bort.

Boendet, som har tillstånd att ta emot sex pojkar i åldrarna 12-16 år, hade också förbjudit rökning och mobiltelefoner på hemmet. Rummen genomsöktes och ungdomarna kroppsvisiterades regelbundet i jakt på cigaretter eller telefoner.

Socialstyrelsen har ställt krav på att hemmet vidtar en rad åtgärder för att rätta till bristerna. Bland annat ska rökförbudet upphävas. Myndigheten kritiserar även boendet för att personalen inte kände till bestämmelserna i lex Sarah.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum