×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Studenter lockas med bra kontakter

2012-03-22, Tidningenvision.se

Den sista mars upphör Tria-samarbetet och Vision måste ragga studenter i egen regi. En bra koppling mellan studentlivet och yrkeslivet ska få studenterna att välja Vision.

Det fackliga studentsamarbetet Tria upphör den sista mars. Bakgrunden är att Unionen beslutat att satsa på egen studentverksamhet. Det gör att de övriga två förbunden, Vision och ST, är tvugna att stå på egna ben.

Hur långt har ni kommit?

–Just nu samlar vi in erfarenheter, idéer och synpunkter från organisationen, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision.

Samordnad kommunikation från de tre förbunden kommer att gå ut till alla 28 000 medlemmar med start i april. Någon reklamkampanj gentemot nya studenter har inte lanserats än men kommer att sjösättas inom kort.

–Vi måste marknadsföra Vision mot våra viktigaste studentgrupper, och framför allt måste vi göra kopplingen tydlig mellan att vara studerande och yrkeslivet – det kommer vi att fokusera på, säger Annika Strandhäll.

Med olika erbjudanden vill Vision vinna över Tria-medlemmar och nya studenter. Att erbjuda kontakter med arbetslivet tror Annika Strandhäll är det studenter främst vill få ut av ett fackligt medlemskap.

Vilken typ av kontakter?

–Till exempel mentorskap via nätet, praktikjobb som vi kan ordna, cv-granskning och stipendier, säger Annika Strandhäll.
Fram till den sista mars kan studenter fortfarande gå med i Tria.

Trias hemsida kommer att ligga kvar och de som i dag är medlemmar kommer att behålla sitt medlemskap i alla tre förbunden resten av studietiden. 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum