×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Spåravgifter avgörs i domstol

2012-03-05, Tidningenvision.se

Högsta förvaltningsdomstolen ska avgöra om Mora kommun har rätt att ta betalt av skidåkare. Frågan gäller om spåravgifterna strider mot allemansrätten.

Det är tredje gången Mora kommuns spåravgifter prövas i domstol. Både förvaltningsrätten och kammarrätten har avslagit en överklagan från en privatperson som anser att avgifterna, som tas ut för en del av Vasaloppsspåret som löper genom ett naturreservat, strider mot allemansrätten.

Förvaltningsdomstolen fann inget lagligt hinder för att en kommun tar ut avgifter i ett naturreservat, och konstaterade också att det är fritt fram och gratis för allmänheten att visats i området så länge man åker vid sidan om det preparerade spåret.
Kammarrätten framhöll också att allmänheten fortfarande har tillträde till markerna, och slog även fast att beslutet om spåravgifter inte uttryckligen strider mot någon lag. Därför kan det inte anses vara olagligt.

Nu ska frågan slutligen avgöras. Högsta förvaltningsdomstolen har gett prövningstillstånd och ska avgöra om avgifter för preparerade spår i naturreservat strider mot lagen.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum