×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänsten får kritik av BO

2012-03-23, Tidningenvision.se

Barnombudsmannen, BO, tycker att Socialtjänsten ger våldsutsatta barn för dålig hjälp. Det framkommer i myndighetens årsrapport.

BO har i årsrapporten djupintervjuat 34 barn och unga som upplevt våld och övergrepp i nära relationer. I rapporten uttrycker flera sin besvikelse över att samhället reagerat så sent.

– Om samhällets stöd för barn och unga som upplevt våld i nära relationer ska förbättras krävs att beslutsfattarna lyssnar på barns erfarenheter och tar de utmaningar barnen beskriver på största allvar, säger barnombudsmannen Fredrik Malmberg i ett pressmeddelande.

Därför ger nu BO regeringen tre förslag till ändringar i lagstiftningen:

– Reformera socialtjänstens arbete för barns skydd och inrätta barntjänst i kommunerna.
– Inför obligatorisk kunskap om våld och anmälningsskyldighet i yrken där man möter barn.
– Lagstifta om tidsgräns för barnförhör.

Läs hela rapporten på BO:s hemsida.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum