×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterarnas situation utreds

2012-03-02, Tidningenvision.se

Den höga arbetsbelastningen för Eskilstunas socialsekreterare har lett till ökad psykosocial ohälsa bland de anställda. Nu ska deras arbetsvillkor utredas.

Socialsekreterarna i Eskilstuna larmade redan i december förra året om sin arbetssituation.

Vid Arbetsmiljöverkets besök på arbetsplatsen i januari påtalade man riskerna med den allt för höga arbetsbelastningen och kommunen ansåg att det fanns ett akutbehov av att göra en utredning.

Henrik Westberg är boendestödjare och Visions ombud på Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen. Han kommer att sitta med i arbetsgruppen som ska utföra utredningen.

Stor omsättning av folk och hög arbetsbelastning är enligt honom två anledningar att organisationen har haft det väldigt stökigt.

– Det måste göras någonting och den här genomlyssningen är väl ett steg. Kontentan av det hela är att det måste anställas mer folk. Sen måste man få en tydlig ledning så att det blir klart vad som ska göras och vilka krav som ställs på medarbetarna, säger Henrik Westberg.      

Arbetsgruppen kommer att ha regelbundna uppföljningsträffar fram till maj.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum