×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordstor upphandling avgörs imorgon

2012-03-26, Tidningenvision.se

Den största vårdupphandlingen i Sverige avgörs i morgon, värd cirka 15 miljarder kronor. Enligt uppgifter i pressen står det mellan Capio och Aleris.

På tisdag avgör landstingspolitikerna i Stockholm vilken privat aktör som får driva S:t Görans sjukhus under de närmaste tio åren. Det rör sig om en rekordstor upphandling som lär vara den största vårdupphandlingen i Europa, en affär värd cirka 15 miljarder kronor.

Upphandlingen har omgärdats av stark sekretess och fått utstå skarp kritik för att den fokuserar alltför mycket på pris medan kvalitet står för mindre än tio procent i bedömningen.

Mot detta protesterade fackliga företrädare från Vision, SACO, Kommunal och Vårdförbundet i höstas.

– Det är helt vansinnigt. Det visar att man bara tänker på att spara pengar och struntar i vårdkvaliteten, sade Annica Esplund, som då var Visions representant på sjukhuset.

Kritik har också riktats mot att ledamöterna i hälso- och sjukvårdsnämnden har haft för kort tid att sätta sig i beslutsmaterialet som lär vara på flera tusen sidor.

– Det är helt orimligt att vi som företräder medborgarna bara får tolv dagar på oss att sätta oss in i materialet och sedan ska fatta beslut. Det är vi förtroendevalda som får bära hundhuvudet om det inte blir bra, säger Dag Larsson (S), oppositionslandstingsråd, till Dagens Industri.

Han slår fast att ett tungt och principiellt viktigt ärende som detta inte bör delegeras till hälso- och sjukvårdsnämnden. Istället anser han att beslutet borde fattas i landstingsfullmäktige.
 
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum