×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Protest mot underbemanning

2012-03-29, Tidningenvision.se

I tisdags gick fackförbunden Vision, Kommunal och Lärarförbundet samman för en manifestation i centrala Alingsås för att uppmärksamma den dåliga bemanningen inom kommunen.

Under banderollen ”Manifestation mot personalglesheten inom kommunal välfärd" gick de tre fackförbunden tillsammans genom centrala Alingsås för att uppmärksamma nedskärningarna inom personalen.

Lise Ivanoff, Visions ombud i Alingsås, har varit med och engagerat sig i manifestationen.
– Kommunen vill ha fler invånare, men det finns inga planer på att anställa mer personal. Färre personal ska alltså ta hand om fler. Det behöver ges uppmärksamhet både hos allmänheten och hos politikerna, säger hon.

Facken är medvetna om att en manifestation inte kommer att räcka för att ge frågan tillräckligt med uppmärksamhet, fler manifestationer är tänkt att hållas för att visa på de kommunanställdas arbetssituation.

– Den glesa bemanningen ger sig i uttryck att flera personer känner att de aldrig kommer att räcka till, att oavsett hur mycket man jobbar så hinner man inte med allt. Det gör att arbetsglädjen försvinner och sjukskrivningarna ökar. Om personalen bara känner en utsiktslöshet så är vi riktigt illa ute. Det är en skrämmande framtid, säger Lise Ivanoff.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum