×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pappamånad bättre än bonus

2012-03-07, Tidningenvision.se

Vill man få pappor att ta en större del av barnledigheten är pappamånad ett bättre verktyg än jämställdhetsbonus. Det visar en rapport från Inspektionen för socialförsäkringen, ISF.

Myndigheten har analyserat hur tre olika reformer, tänkta att öka pappornas uttag av föräldradagar, har fungerat. Det handlar om den första pappamånaden 1995, den andra pappamånaden 2002, som också innebar en förlängning av föräldraförsäkringen med en månad, och jämställdhetsbonusen som infördes 2008.

Analysen visar att den första pappamånaden har haft störst effekt. Då var regeln att föräldrarna gick miste om månaden om den inte togs ut av den förälder den var reserverad för, (i praktiken pappan).

Den första reformen, 1995, gjorde att papporna ökade sitt uttag med 10 föräldradagar under barnets två första år. Den andra, 2002, medförde en ökning med 6 dagar, medan 2008 års jämställdhetsbonus inte haft någon mätbar inverkan på vare sig mäns eller kvinnors uttag av föräldradagar.

Här kan du ta del av ISF:s rapport.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum