×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Överförmyndare hinner inte granska

2012-03-06, Tidningenvision.se

Överförmyndarnämnden i Lund ligger ett år efter med sitt granskningsarbete och får nu kritik av länsstyrelsen, skriver Sydsvenskan.

Lunds överförmyndarnämnd fick kritik redan 2007 för sina långa handläggningstider.

Nu anses läget till och med ha förvärrats på myndigheten och de cirka 800 lundabor som behöver hjälp med sin ekonomi kan lida skada, anser länsstyrelsen.

– Handläggarna på överförmyndarenheten måste få en bättre arbetssituation och rimliga förutsättningar att orka fortsätta med sitt viktiga arbete, säger Maria Harderup Lerstorp på länsstyrelsens förvaltningsavdelning till Sydsvenskan.

Vid den senaste inspektionen, 7 februari, som länsstyrelsen genomförde visade det sig att handläggarna fått mindre tid för att granska årsräkningarna efter en omorganisation.  

I dag ska överförmyndarnämnden träffas för att diskutera situationen och senast den 15 april ska de visa hur handläggningstiderna ska kortas.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum