×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ökad bemanning kan kosta 11 miljarder

2012-03-15, Tidningenvision.se

Nya nationella riktlinjer om bemanning i demensvården kan bli dyrt för kommunerna. Beräkningar visar att det kan kosta mellan 11 miljarder kronor.

Om två veckor ska Socialstyrelsen presentera nya nationella riktlinjer för bemanningen inom demensvården.
Kraven på riktlinjer kom till efter avslöjandet om underbemanning på ett boende i Piteå som SVT:s Uppdrag granskning gjorde.

I vintras drev oppositionen i riksdagen igenom att Socialstyrelsen ska ta fram riktlinjer för personaltätheten och i går fick myndigheten också i uppdrag att ta fram riktlinjer för bemanningen i hela äldreomsorgen.

I en utredning som Äldrecentrum gjort tidigare är 1,16 årsarbetare per boende inom demensvården lämpligt. Skulle det bli normen måste bemanningen höjas med 35 procent enligt beräkningar som Sveriges Kommuner och Landsting har gjort, skriver tidningen Dagens Samhälle.

Det skulle kosta kommunerna 11 miljarder kronor om året enbart för demensvården. Skulle det bli samma norm inom hela äldrevården blir kostnaden 17 miljarder kronor.

Även om det kommer statliga riktlinjer om personaltätheten i äldreomsorgen kan kommunerna inte räkna med några statliga pengar för att täcka kostnaderna.

–I grunden handlar detta om att förverkliga det som kommunerna enligt socialtjänstlagen ska leva upp till, säger Gustaf Fridolin, språkrör i Miljöpartiet, till Dagens Samhälle.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum