×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Offentlig sektor i behov av arbetskraft

2012-03-13, Tidningenvision.se

De stora pensionsavgångarna gör att den offentliga sektorn kommer att vara i starkt behov av arbetskraft det kommande kvartalet. Det visar Manpowers arbetsmarknadsbarometer.

Det är den starkaste prognosen från offentlig sektor sedan Manpower började med sin undersökning 2003 och har den mest positiva trenden av alla branscher i Sverige.

Sysselsättningsprognosen är + 22 procent vilket är en ökning med 12 procentenheter jämfört med samma kvartal förra året.

– Detta är med stor sannolikhet en effekt av offentliga sektorns ökande efterfrågan på kompetens i samband med de pensionsavgångar som förväntas bland 40-talisterna. Här ha vi, tillsammans med ungdomsarbetslösheten, några av svensk arbetsmarknads största utmaningar just nu och det ställer stora krav på innovativa lösningar inte minst när det gäller kompetensdelning, säger Peter Lundahl, vd för Manpower Group Sverige, i ett pressmeddelande.

Framför allt är det Stockholm och Uppsalas län samt Mellansverige och Norra Sverige där sysselsättningstrenden ökar mest inom alla branscher.

I undersökningen medverkade 752 arbetsgivare inom alla branscher i Sverige.  
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum