×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal om meddelarfrihet i Carema

2012-03-20, Tidningenvision.se

Vision har tecknat ett lokalt kollektivavtal om meddelarfrihet för anställda i Carema Care. Därmed får personalen större möjligheter att slå larm om missförhållanden utan att riskera repressalier.

–Det är jättebra att vi har fått det här avtalet. Kollektivavtalet är mycket mer gediget än policydokumentet vi hade tidigare, säger Magnus Sällström, ombud för Vision i Carema Care.

Om arbetsgivaren bryter mot kollektivavtalet kan facket stämma företaget för avtalsbrott och kräva skadestånd. Men kollektivavtalet ger inte samma skydd som grundlagen ger anställda i kommuner och landsting. En kommunal arbetsgivare som hindrar en anställd att utnyttja sin meddelarfrihet kan straffas men det kan inte en privat arbetsgivare.

Det lokala kollektivavtalet mellan Carema Care och Vision innehåller vissa saker man inte får prata med utomstående om.

–Man får ju inte bryta tystnadsplikten och inte avslöja sådant som kan uppfattas som företagshemligheter, till exempel vilken personaltäthet man har eller budgetfrågor, säger Magnus Sällström.

Regeringen har sagt att man vill utreda ett starkare meddelarskydd för anställda inom privata vårdföretag. Visions ordförande Annika Strandhäll skriver på Visions webbplats att hon ser fram emot en utvidgad lagstiftning så att all skattefinansierad verksamhet omfattas. Till dess vill hon att fler privata företag ska följa Caremas exempel.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum